Probiotic production manufacturing machinery

Mød Imre – lageroperatørelev i Avedøre

Imre Danel har været operatørelev i vores produktion i Avedøre siden 2020. Han er under uddannelse til lageroperatør på TEC, hvor praktik er en stor del af uddannelsen. Han fortæller her om sine opgaver, og hvordan det er at være elev i Chr. Hansen. 

Imre
Imre Danel er operatørelev på Chr. Hansens produktionssite i Avedøre


Forskellige afdelinger og mange spændende opgaver 

I Chr. Hansen udvikler og producerer vi kulturer, enzymer og probiotika til især mejeribranchen og fødevareindustrien generelt. Vores ingredienser bestemmer smag, udseende, næringsværdi og sundhedsmæssige fordele i en lang række fødevarer – bl.a. ost, yoghurt, øl og vin. 

Produktionsfaciliteterne i Avedøre spænder over mange typer maskiner, der skal kunne producere og håndtere forskellige ingredienser og produkter. Maskinerne og de tilhørende processer gør, at vores elever kommer igennem varierende opgaver, og får prøvet meget i løbet af deres elevtid. 

”Jeg startede i varemodtagelsen, hvor jeg skulle køre truck en del. Jeg havde næsten lige fået mit truckcertifikat, så jeg skulle øve mig en masse. Derefter var jeg i afdelingen Frysetørret Pluk og Pak, hvor jeg skulle plukke varer fra vores frysetørrede sortiment og pakke det. Det samme skulle jeg i afdelingen Frossen Pluk og Pak, hvor meget kolde varer skulle hentes i en -55°C walk-in fryser. Jeg blev sat ind i vores SAP-ordresystem, så jeg selv kunne finde ordrerne og hente de rigtige produkter. Det har været spændende at prøve de forskellige opgaver, og jeg kan godt lide, at dagene er meget varierede,” siger Imre.  

 

En kold fornøjelse

For nogen kan det være skræmmende at plukke varer i en kæmpe fryser på -55°C grader, når man ikke har prøvet det før. Sikkerheden er dog i top og man bliver – bogstaveligt talt – klædt godt på til jobbet. ”Det var faktisk ret sjovt. Jeg kunne godt lide det. Jeg havde meget autonomi med de opgaver, der hørte til den afdeling. Desuden kunne jeg godt lide den ro og stilhed, der var i fryseren. Det var der noget rart ved,” fortæller Imre.


Menneskene er det vigtigste – og det bedste

For Imre er det vigtigt at have gode, hjælpsomme kollegaer, der kan bidrage til hans udvikling under elevforløbet. Det har han fundet hos Chr. Hansen: ”Mine mentorer og kollegaer har været enormt hjælpsomme under hele forløbet. Jeg har prøvet mange nye opgaver, og det tager selvfølgelig tid at blive god til. Men der er altid nogen, der kan vise mig, hvordan det skal gøres og hjælpe mig godt i gang. Der er god kommunikation mellem os, og forventninger og retningslinjer er klare og tydelige,” uddyber Imre.

Imre hæfter sig desuden ved den tålmodighed, der er blevet vist ham: ”Mit danske er ikke helt perfekt, selvom det bliver bedre løbende. Mine kollegaer er så tålmodige og imødekommende, så selvom de skulle bruge lidt ekstra tid på at forklare mig noget, så har det aldrig været et problem. Jeg kan mærke, at det er vigtigt for dem, at jeg er med på holdet, og det er jeg meget glad for.” 

 

Struktureret og velplanlagt elevforløb 

I hver afdeling i Avedøre er der en elevansvarlig, der har overblik over eleverne og fungerer som deres kontaktperson. De elevansvarlige sørger hele tiden for, at eleverne har det godt og lærer det, de skal under forløbet. Eleverne får derudover tilknyttet mentorer fra de områder, de arbejder i. ”Jeg synes det har fungeret godt. Det har givet mig en god forståelse for mine opgaver, og hvad der er fokus på i de forskellige afdelinger,” fortæller Imre.Share this with: