Chr. Hansen gearer op til en bæredygtig fremtid

Chr. Hansen gearer op til en bæredygtig fremtid
Chr. Hansens innovation campus skal være et moderne og fremtidssikret center for innovation, vidensdeling og kundesupport og et inspirerende og effektivt sted at arbejde for medarbejderne.
Press Release | 8月 29. 2019 07:39 GMT

Den globale bioscience virksomhed udvider og styrker forsknings- & udviklingsfaciliteterne i Hørsholm for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter naturlige og bæredygtige produkter.

Chr. Hansen har indgået samarbejde med PensionDanmark om en markant udvidelse af sit hovedkontor og forsknings- og udviklingsfaciliteter i Hørsholm nord for København, mens Catella Corporate Finance A/S har været finansiel rådgiver. Projektet omfatter modernisering og etablering af et innovation campus med laboratorier til yderligere 250 forskere.

Formålet er at skabe fremtidssikrede faciliteter til forskning og udvikling og sikre Chr. Hansens stærke position som foretrukken leverandør af naturlige ingredienser og mikrobielle løsninger til den globale fødevareindustri, kosttilskudsbranchen og landbrugssektoren.

Ud over laboratorier opføres også et nyt, stort applikationscenter, hvor Chr. Hansen i samarbejde med sine kunder fra hele verden kan afprøve og skræddersy nye, innovative produkter i et realistisk produktionsmiljø.

”Det er et utrolig spændende projekt for Chr. Hansen, som er vokset støt i de seneste år,” siger finansdirektør Søren Westh Lonning. ”Med denne investering sikrer vi plads til vækst og innovation og gearer os selv til fremtiden, som tegner lovende for en virksomhed, der kan tilbyde naturlige og bæredygtige løsninger på en lang række af verdens vigtigste problemer. Det er for eksempel at hindre madspild, effektivisere landbruget for at kunne brødføde en stigende verdensbefolkning og generelt reducere brugen af kemikalier,” forklarer han.

”En moderne, fleksibel arbejdsplads med topmoderne laboratorier i inspirerende omgivelser vil hjælpe os med at tiltrække de talenter vi har brug for at være på forkant og fortsætte vores rejse mod bæredygtighed. Det vil også være med til at styrke vores langsigtede position som en førende bioscience-virksomhed.”

Finansielt stærk partner med fokus på socialt ansvar
På grund af omfanget og den strategiske betydning for Chr. Hansen af udvidelsesplanerne er det vigtigt at have en stærk partner til at realisere projektet. Valget faldt derfor på PensionDanmark, som er en af Danmarks største pensionskasser, hvor 734.000 lønmodtagere har deres pensionsordning.

”Hos Chr. Hansen bruger vi kræfterne på det, vi er bedst til, nemlig at udvikle, producere og sælge naturlige ingredienser og mikrobielle løsninger. Vi har en konstruktiv dialog med PensionDanmark og er trygge ved at overlade byggeriet til dem,” understreger Søren Westh Lonning.

”Vi er stolte af, at Chr. Hansen, som er kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed, har valgt os som partner på dette projekt. PensionDanmark har gennem de sidste årtier samlet solid erfaring som bygherre og udvikler af en række større bæredygtige byggeprojekter. Denne erfaring giver os viden og kompetencer til, i tæt samarbejde med vores kunder, at opføre byggeprojekter, der opfylder deres særlige behov, krav og ønsker,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

”Vi er en finansielt stærk partner og vi har en gensidig interesse i, at kvalitet, tid og økonomi altid overholdes i henhold til kontrakten. Samtidig er det vigtigt for os at vise socialt ansvar og stille krav til alle underleverandører om etisk forsvarlige og bæredygtige materialer, processer og arbejdsforhold. På den måde deler vi værdigrundlag med Chr. Hansen,” fastslår Torben Möger Pedersen.

Midt i naturen
Det første spadestik tages næste år, og hele byggeriet forventes at stå færdigt i slutningen af 2022.

I projektet er der lagt vægt på, at Chr. Hansens innovation campus skal være et moderne og fremtidssikret center for innovation, vidensdeling og kundesupport og et inspirerende og effektivt sted at arbejde for medarbejderne, med bedre mulighed for tværfagligt samarbejde. Det gælder både dem, der fast er tilknyttet sitet i Hørsholm, men også de mange kolleger fra andre Chr. Hansen-kontorer i hele verden, der besøger hovedsædet.

I arkitekturen og indretningen af de nye bygninger har det endvidere været vigtigt at udnytte dagslyset og de omkringliggende grønne arealer optimalt i et aktivt samspil med naturen, hvorfra virksomhedens produkter stammer.

Chr. Hansen flyttede Hørsholm i 1988 efter mere end 90 år på Sankt Annæ Plads i København. Virksomheden har eksisteret siden 1874, har 3700 ansatte på verdensplan og kontorer i mere end 30 lande. Hver dag indtager mere end en milliard mennesker et produkt med Chr. Hansens naturlige ingredienser.

Fotos ved Vilhelm Lauritzen Arkitekter.


科 汉森是一家全球性且具备差异化的生物科技公司,为食品行业、营养行业、制药行业和畜牧业开发天然原料的解决方案。 在科 汉森,我们拥有独特的优势,可通过微生物解决方案推动积极的变革。 在过去超过 150 年的时间里,我们致力于实现可持续的农业、更好的食品以及让全世界更多的人过上更健康的生活。 我们的微生物和发酵技术平台拥有改变规则的潜力,库存广泛且价值重大,包括约 50,000 种微生物菌株。 除了适应客户需求和全球趋势外,我们还将挖掘释放有益菌的力量,以应对食物浪费、全球健康以及抗生素和杀虫剂滥用等全球挑战。 作为全世界最具可持续性的生物技术公司,我们每天影响超过 10 亿人的生活。 受我们的创新传统与对前沿科学的求知驱动,公司宗旨“To grow a better world. Naturally.”体现在我们的所有工作中。

分享