Chr. Hansen forbliver i verdenseliten blandt bæredygtige selskaber

Chr. Hansen forbliver i verdenseliten blandt bæredygtige selskaber
Med tre danske virksomheder i top 10 viser Danmark klart lederskab inden for bæredygtighed
Press Release | janv. 21. 2020 06:26 GMT

“Verdens mest bæredygtige virksomhed 2019” rangerer som nr. 2 på Corporate Knights’ liste for 2020. Med tre danske virksomheder i top 10 viser Danmark klart lederskab inden for bæredygtighed.

I dag har det canadiske medie- og investeringsanalysefirma Corporate Knights offentliggjort sin årlige liste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder 2020 i Davos i Schweiz. Sidste års nr. 1 på listen, den globale bioscience-virksomhed Chr. Hansen, cementerer sin position i den absolutte top ved at figurere som nr. 2 på ranglisten for 2020.

“Vi er stolte og beærede over, at vores indsats for at arbejde for en bedre verden sammen med vores kunder bliver bemærket og værdsat. Vi har forbedret vores totale score på Corporate Knights’ bæredygtighedsindikatorer, og selv om det ikke rakte til en førsteplads denne gang, er vi stadig den mest bæredygtige virksomhed i verden inden for vores industri. Det giver os i den grad blod på tanden til at fortsætte arbejdet med the Power of Good Bacteria™ og en fremtid baseret på naturlige ingredienser,” siger CEO Mauricio Graber.

“Chr. Hansens overordnede formål er at bidrage til en bedre verden gennem de naturlige og mikrobielle løsninger, vi leverer. Vi er taknemmelige for, at vi fastholder en stærk position på Corporate Knights’ liste over verdens mest bæredygtige virksomheder og værdsætter det gode samarbejde med kunder og leverandører, som er med os på den fortsatte rejse mod en grønnere fremtid for planeten”.

Katalysator for forandring
Den nye placering i verdenseliten blandt bæredygtige virksomheder kommer efter et bemærkelsesværdigt 2019 for den 145 år gamle virksomhed. Nogle af de vigtigste højdepunkter var placeringen som nr. 1 på Corporate Knights’ liste, optagelsen på Fortune Magazines Change the World-liste over 50 virksomheder, der gør en forskel i verden, og så sent som i november modtog Chr. Hansen den fornemme Golden Peacock Global Award for bæredygtighed i London.

En anden milepæl i Chr. Hansens bæredygtighedsrejse blev nået, da virksomheden meddelte, at man havde indgået en banebrydende aftale med Better Energy om at skifte 100% til grøn elektricitet fra to nye solcelleparker, vindenergi og biogas for Chr. Hansen Danmark i april 2020. Gennem engagementet i at etablere nye solcelleparker bidrager Chr. Hansen positivt til den grønne omstilling for hele Danmark. Energiforbruget for Chr. Hansen Danmark udgør næsten halvdelen af hele koncernens forbrug. Den model, der er etableret med Better Energy, er skalérbar og kan udvides til andre lande på et senere tidspunkt.

“Alle disse elementer har virkelig været en katalysator for forandring og et endnu stærkere fokus på, hvad vi som virksomhed kan gøre for at bidrage til en mere bæredygtig fremtid; det har inspireret og mobiliseret alle medarbejdere til at gøre endnu mere for at imødekomme de stigende forventninger og ambitionsniveauer fra vores kunder og investorer.”

“Det er nu, enkeltpersoner, virksomheder og regeringer skal arbejde sammen og sikre handling. Hos Chr. Hansen fortsætter vi ufortrødent vores fokus på innovation og arbejdet med at udvikle bæredygtige løsninger, der understøtter en fødevareindustri i balance fra jord til bord – hvor vi bekæmper madspild og overforbrug af antibiotika og pesticider,” slutter Mauricio Graber.

Derfor blev Chr. Hansen nr. 2 på Corporate Knights’ rangliste over verdens mest bæredygtige virksomheder 2020:

  • Chr. Hansen har forbedret sin totale score på Corporate Knights’ bæredygtighedsindikatorer, og selv om det ikke rakte til en førsteplads denne gang, er vi stadig den mest bæredygtige fødevareingrediens-virksomhed i verden.
  • Ren omsætning: Chr. Hansen kan redegøre for og dokumentere, hvordan vores produkter støtter direkte op om FN’s verdensmål. 82% af omsætningen understøtte direkte disse mål, og metodikken til at dokumentere det er blevet revideret af PWC.
  • FN’s verdensmål bruges som rammesætning, der linker virksomhedsstrategiens bidrag til en bæredygtig udvikling. Fremdriften måles og rapporteres årligt.
  • Miljømæssig præstation: Chr. Hansen scorede højt på sin miljømæssige præstation sammenlignet med konkurrenterne, især på energi, CO2, vand og affald. I det forløbne år har der været konstant fokus på at reducere det miljømæssige aftryk. I 2019 ledte dette til et partnerskab med Better Energy, hvor Chr. Hansen har forpligtet sig til at skifte 100% til grøn elektricitet fra to nye solcelleparker, vindenergi og biogas for Chr. Hansen Danmark til april 2020.
  • Diversitet: Vi scorer højt på procentdelen af kvindelige ledere (directors) og har også fået point på kvindelige senior executives og linket bæredygtighed/aflønning.

Om Corporate Knights og 100 Mest Bæredygtige Virksomheder i Verden

Corporate Knights Inc. udgiver forretningsmagasinet Corporate Knights med fokus på bæredygtighed og har en analysedivision, som offentliggør ranglister og finansielle ratings baseret på virksomheders formåen inden for bæredygtighed.

Om de 100 Mest Bæredygtige Virksomheder i Verden: Dette er et årligt projekt, som Corporate Knights, selskabet for ren kapitalisme, har initieret. Listen blev første gang offentliggjort i 2005, og det sker altid under World Economic Forum i Davos i Schweiz.


Chr. Hansen est une entreprise internationale spécialisée dans la bioscience qui se démarque et met au point des solutions naturelles pour les secteurs alimentaire, nutritionnel, pharmaceutique et agricole. Chez Chr. Hansen, nous bénéficions d’une position unique pour stimuler un changement positif au travers de nos solutions microbiennes. Depuis près de 150 ans, nous travaillons en faveur d’une agriculture durable, d'une meilleure alimentation et d’un mode de vie plus sain pour une part croissante de la population mondiale. Nos plateformes technologiques de solutions microbiennes et de fermentation, qui incluent notre vaste collection d’environ 50 000 souches microbiennes importantes, ont le pouvoir de changer la donne. En répondant aux besoins des consommateurs et aux tendances mondiales, nous libérons le potentiel des bonnes bactéries et relevons les défis planétaires du gaspillage alimentaire, de la santé mondiale et de la surconsommation d’antibiotiques et de pesticides. À titre d’entreprise de fabrication d’ingrédients alimentaires la plus durable au monde, nous intervenons quotidiennement dans la vie de plus d’un milliard de personnes. Motivés par notre tradition d’innovation et notre curiosité de pionniers de la science, notre objectif qui consiste à « cultiver un monde meilleur, naturellement » est au cœur de chacune de nos actions.

Partager