Por favor, tenga en cuenta que esta sección de la página web sólo está disponible en inglés

Mød Elo: Lageroperatør i Chr. Hansen gennem 25 år

Lageroperatør, Elo Olsen, arbejder til daglig i en fryser i minus 55 grader. Fryseren og Chr. Hansen har været Elos andet hjem i 25 år, og spørger man Elo, kunne han ikke forestille sig at arbejde et andet sted. Elo fortæller her om sit arbejde i fryseren, og hvad der gør, at han nyder at gå på arbejde hver dag.

At arbejde 25 år i en fryser er noget af en bedrift. Hvorfor er dette det bedste sted at arbejde? 

Enten elsker du fryseren, eller også hader du den. Og for 25 år siden blev jeg helt vild med at arbejde i den. Jeg føler mig hjemme i fryseren. Det sjove er, at det ikke var det, jeg blev ansat til, da jeg startede i Chr. Hansen. Men jeg gik straks derind og så mig aldrig tilbage.

At arbejde i fryseren opfylder mine behov for ro, faste rutiner og at arbejde mod et slutmål med synlige resultater, hver dag. Følelsen af at præstere hver gang, jeg plukker varer og fylder hylderne, er så givende. Tiden flyver, når du er i fryseren, men det føles samtidig, som om tiden står stille. Jeg ved godt, at det er modsigende, men når du godt kan lide, det du laver, arbejder du hurtigere og tænker ikke på tiden. Jeg arbejder ikke, fordi jeg er nødt til det. Jeg arbejder, fordi jeg nyder det. 

 

 
At arbejde i fryseren opfylder mine behov for ro, faste rutiner og at arbejde mod et slutmål med synlige resultater.


Hvordan er det at arbejde i en fryser på minus 55 grader?

Jeg er helt vild med det. Det er så koldt, at der hverken er myg eller chefer derinde! Spøg til side – jeg tror, at jeg er skabt til at arbejde i fryseren. Jeg fryser ikke så let. Jeg går faktisk kun i shorts – året rundt. Når jeg kommer ind i fryseren for at arbejde i længere tid, skal jeg selvfølgelig have heldragt på. Men jeg har ikke brug for at have meget tøj på under den, som mange andre har. Ofte er det bare t-shirt, shorts, heldragt med handsker og hue. 

Men når man arbejder i fryseren, skal man dog altid være i bevægelse. Jeg kan huske, at jeg engang under en brandøvelse måtte ligge på jorden. Og selvom jeg var iført heldragt, blev jeg hurtigt meget kold.

 
Elo på arbejde i minus 55 grader

Er sikkerhed en stor del af din arbejdsdag?

Ja. Helt bestemt. Generelt ser jeg mange tiltag inden for sundhed og sikkerhed, hvor jeg arbejder. Især på produktionssteder skal sikkerheden være helt i top. Vi har skilte, tydeligt afmærkede områder, hvor du skal arbejde eller gå, sikkerhedsudstyr og anordninger til at hjælpe dig i enhver tænkelig situation. Og alle de tiltag virker kun, hvis vi respekterer dem og lever op til sikkerhedskravene.

 

 
Jeg arbejder ikke, fordi jeg er nødt til det. Jeg arbejder, fordi jeg nyder det.

 

Hvad har haft den største indflydelse på dit arbejde?

For nylig fik vi et nyt stemmestyret lagersystem kaldet Pick-by-voice. Systemet har befriet os fra kuglepen og papir, og jeg kan bruge min tid meget mere effektivt. Det eneste jeg skal gøre, er at have mit headset på og lytte til stemmesystemet, modtage mine opgaver og bekræfte, når opgaven er udført.

”Det er langt det bedste, der nogensinde er blevet præsenteret for mig i Chr. Hansen. Det er nemt, det er hurtigt, det forbedrer ergonomien, og det er praktisk talt umuligt at lave fejl.

 

Hvad betyder det for dig at være en ”Hansenite”?

For mig handler det om at gøre, hvad vi kan for at passe på hinanden og lette andres arbejde. Vi har et stort ansvar – ikke kun for os selv, men også for vores kollegaer. Når jeg er færdig med min opgave i fryseren, tilbyder jeg at hjælpe pakkeholdet. De ved, at de altid kan regne med min hjælp, og jeg tror, det er en kerneting ved at være en Hansenite. Vi stoler på, at vi hver især sørger for at levere på den bedst mulige måde. Uanset om det handler om sikkerhed, at passe på hinanden eller at hjælpe med bestemte opgaver.

 

 
De ved, at de altid kan regne med min hjælp, og jeg tror, det er en kerneting ved at være en Hansenite. Vi stoler på, at vi hver især sørger for at levere på den bedst mulige måde.

 

Hvordan oplever du balancen mellem arbejdsliv og fritid?

Jeg nyder den fleksibilitet, der er i Chr. Hansen. For eksempel bruger jeg ikke hele ugers ferier, som de fleste gør. Men jeg har fri nogle mandage og fredage, og så arbejder jeg de andre dage. Dette passer rigtig godt til mit behov og job, da jeg kan være med til at fylde timerne ud og holde produktionen kørende i normale ferieperioder.

 

Elo og hans kollega Claus i fryseren
 

Want to know more about what it’s like to be an operator in Chr. Hansen? (in Danish) 

Compartir esto con